Ζυμαρικά με μανιτάρι
Όσο και αν τσακώνονται οι Ιταλοί, οι Έλληνες, οι Κινέζοι και οι Άραβες για την καταγωγή των ζυμαρικών, εκείνο που τελικά έχει σημασία, είναι ότι αυτά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αυτό βεβαίως είναι ερμηνεύσιμο! Έχει σχέση με το γεγονός ότι μπορούν να σταθούν από το πιο γκουρμέ τραπέζι, μέχρι εκείνο του εργένη και του φοιτητή. Είναι εύγεστα, εύκολα στο μαγείρεμα, εύπεπτα και η τιμή τους είναι προσιτή. Ο συνδυασμός των ζυμαρικών με τα μανιτάρια δεν είναι τυχαίος. Πέραν του γεγονότος ότι προκύπτουν πιάτα με εξαιρετική γεύση, ανεβαίνει κατακόρυφα και η διατροφική τους αξία, χωρίς ταυτόχρονα να επιβαρύνεται η θερμιδική πρόσληψη. Επιπλέον αυτά τα χαρακτηριστικά, ενισχύονται από την επιλεκτική αξιοποίηση των πρώτων υλών και την τήρηση παραδοσιακών συνταγών σε παραγωγή μικρής κλίμακας. Τέλος, οι πρωτεΐνες που περιέχουν συμβάλλουν στη διατήρηση, ανάπτυξη και επανόρθωση των ιστών, αλλά και γενικότερα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ η υψηλή βιολογική τους αξία τα καθιστά ιδανικά για χορτοφάγους, αλλά και για άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα χαμηλή σε αλάτι και λιπαρά