Μανιτάρια σε λάδι
Η ανάγκη διατήρησης των μανιταριών για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδήγησε στη συντήρησή τους σε λάδι. Σήμερα βέβαια, τα μανιτάρια σε λάδι αποτελούν ένα gourmet μεζεδάκι, χωρίς συντηρητικά και χωρίς απώλεια της μεγάλης βιολογικής τους αξίας. Πρόκειται για μία μανιταρολιχουδιά, που μπορεί να ανασυρθεί ανά πάσα στιγμή από το ντουλάπι και να συνοδεύσει με εξαιρετικό τρόπο το ουζάκι, το τσίπουρο ή το κρασάκι σας. Τα μανιτάρια σε λάδι του Μουσείου είναι έτοιμα για κατανάλωση και έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής (18-24 μήνες).