Κάθε μήνα, οι επισκέπτες του μουσείου, επιλέγουν το έκθεμα που τους άρεσε περισσότερο. Αυτό που ξεχώρισαν οι επισκέπτες για τον Ιούνιο ήταν ένα πρασινωπό μανιτάρι, η Ρούσουλα η πρασινίζουσα(Russula virescens)! Το ιδιαίτερο αυτό είδος μανιταριού συναντάται συχνά σε δάση πλατυφύλλων και κωνοφόρων, από το Μάιο έως τον Οκτώβριο και ξεχωρίζει λόγω του λαδοκίτρινου καπέλου του, με γκριζο-πράσινες κηλίδες, σαν ραγάδες ή λέπια. Καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1774 από τον Γερμανό βοτανολόγο Jacob Christian Schaeffer. Είναι φαγώσιμο και μάλιστα από τα νοστιμότερα του είδους του, με ευχάριστη φρουτώδη γεύση, ενώ μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και ωμό σε σαλάτες. 


1/7/2022