Νέα επέκταση του Μουσείου Μανιταριών

Ξεκίνησε η νέα επέκταση του Μουσείου Μανιταριών

Η νέα επέκταση αφορά τη διατροφική αξία των μανιταριών καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Παρουσιάζονται σε χωριστές ενότητες τα κορυφαία φαρμακευτικά μανιτάρια, καθώς και η επιρροή τους στις διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Παράλληλα στα σπουδαιότερα εδώδιμα αναδεικνύονται τα σημαντικότερα για την υγεία συστατικά που περιέχουν (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κ.α.).

 

Όλα παρουσιάζονται με τη μέθοδο της επαυξημένης πραγματικότητας, γεγονός που θα καταστήσει τη νέα πτέρυγα άκρως εντυπωσιακή.
 

Ήδη με τη βοήθεια γλυπτών και ζωγράφων, έχει δημιουργηθεί στην είσοδο του Μουσείου Μανιταριών μια εντυπωσιακή σύνθεση που αναπαριστά τη συλλογή μανιταριών, εμπλουτισμένη με ζώα και γλυπτά μανιτάρια.


 
Την ευθύνη του επιστημονικού σκέλους του Μουσείου Μανιταριών έχει η κα Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντικά είναι η συμβολή του Προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και συγγραφέα πολλών βιβλίων μυκητολογικού περιεχομένου κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας αναμένεται τον Φεβρουάριο.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Θηλαστικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θηλαστικά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Πουλία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πτηνά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Μανιτάρια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μανιτάρια