Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη και του Αμερικανού Πρόξενου Θεσσαλονίκης στο Μουσείο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα επισκέφθηκε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κύριος David D. Pearce και ο Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κύριος Robert P. Sanders, το Σάββατο 28/02.

 

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετές ημέρες. Οι δύο κύριοι με τη συνοδεία τους ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του Μουσείου κύριο Νίκο Πάλλα και θαύμασαν από κοντά, τόσο τα ζώα που εκτίθενται, όσο και το θαυμαστό κόσμο των μανιταριών.

 

Η ικανοποίησή τους ήταν μεγάλη και όπως εξομολογήθηκαν, δεν περίμεναν να έβρισκαν ένα τέτοιας ποιότητας Μουσείο στην ελληνική περιφέρεια.

 

Την ευαρέσκειά τους αυτή, την αποτύπωσαν στο βιβλίο εντυπώσεων του Μουσείου. Ο κύριος Πρέσβης ευχαριστεί για την «υπέροχη επίσκεψη», ενώ ο κύριος Πρόξενος απόλαυσε την πανίδα της Ελλάδας και τα μανιτάρια και δηλώνει ότι «τον τιμά που έγινε φίλος του Μουσείου».

 

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κύριος Πάλλας δήλωσε: «Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς η επίσκεψη του κυρίου Πρέσβη και του κυρίου Προξένου. Πέραν όμως της τιμής, είναι και μεγάλη η χαρά μας, γιατί βλέπουμε ότι αυτό που έχουμε στήσει, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση. Και μόνο το ότι οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν το Μουσείο, μας γεμίζει ηθική ικανοποίηση».

 

Ο κύριος Πρέσβης και ο κύριος Πρόξενος έγιναν «Φίλοι του Μουσείου» και απέκτησαν την αντίστοιχη κάρτα.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Θηλαστικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θηλαστικά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Πουλία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πτηνά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Μανιτάρια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μανιτάρια