Γιορτάζουμε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Δωρέαν είσοδος 19:30-21:30

 

Το Μουσείο γιορτάζει το Αυγουστιάτικο φεγγάρι μαζί με το θεατρικό εργαστήρι “Επί Σταγών”. Την ημέρα της πανσελήνου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι δωρεάν για το κοινό από τις 19:30-21:30. Διαβάστε παρακάτω όσα το “Επί Σταγών” ετοιμάζει για το βράδυ της Πέμπτης. Θα σας περιμένουμε!

 

Φεγγάρι μου ουρανόστρατο χαμήλωσε μια στάξη

 

Υπερθέαμα αυτός ο ουρανός. Η νύχτα αυτή τα έχει όλα: είναι καλοκαιρινή, αυγουστιάτικη και στον ουρανό ανεβαίνει μια εκπληκτική “παράσταση”.

 

Κάτι τέτοιες νύχτες, με τέτοιο φεγγάρι, που μας δίνεται η ευκαιρία να «απογειωθούμε» δίπλα στο κύμα ή να απολαύσουμε έτσι απλά έναν περίπατο σε κάποια ξεχασμένη γραφική γειτονιά, είναι έτσι και αλλιώς σκέτη μαγεία. Και η πανσέληνος του Αυγούστου πάντα άκρως μοναδική.

 

Αφεθείτε για λίγες ώρες στη μαγεία αυτής της μοναδικής νύχτας που με τις μυθοπλασίες του λαού μας και τα παραμύθια είναι γιομάτη νεράιδες, ξωτικά αλλά και μάγισσες που προσπαθούν να κλέψουν λίγη από τη φεγγαρόσκονη που έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τα πάντα.

 

Οι άγγελοι τραγουδούν και οι ερωτευμένοι επίσης.  Το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” με τον Γιώργο Αδάμο στο πιάνο και την Ιφιγένεια Καραγκούνη στο τραγούδι θα παίξουν για όλους εμάς σε ένα ανεπανάληπτο μουσικό χώρο. Μια φωνή που μας ταξιδεύει στα πιο αγαπημένα μας ακούσματα με τρόπο μοναδικό και ένα πιάνο που με μαεστρία «παίζει» αναπάντεχα μουσικά παιχνίδια. Η μουσική τους συνάντηση στη σκηνή θα κλέψει τις καρδιές όλων μας.Κομμάτια από το Μονόγραμμα του Ελύτη θα γίνουν το πέρασμα της μουσικής στην ψυχή μας. Κι όλα αυτά κάτω από το μοναδικό λόφο του Προφήτη Ηλία που με τους κατάλληλους φωτισμούς θα μετατραπεί σε ένα ατμοσφαιρικό,  ειδυλλιακό σκηνικό.

 

Το αυγουστιάτικο φεγγάρι, χιλιοτραγουδισμένο, μαγευτικό, ερωτικό, θα γεμίσει με φως την ωραιότερη νύχτα του χρόνου, την πανσέληνο του Αυγούστου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Καλαμπάκας.

 

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:30

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Τα Μουσεία Ελληνικής Παιδείας και Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων& Μουσείο Μανιταριώνθα φωτιστούν κι αυτοί από το αυγουστιάτικο «ολόγιομο» φεγγάρι που θα «κόβει» βόλτες στον ουρανό μας όλη νύχτα. Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι των Μουσείων θα παραμείνουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο από τις 19:30 έως τις 21:30, δίνοντάς μας την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις όμορφες συλλογές τους.

 

Ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων «ΣΚΑΜ» διοργανώνει για τους φίλους του περιπάτου «Μια βόλτα στην Πανσέληνο». Χώρος συγκέντρωσης τα δύο Μουσεία στις 20:30. Θα σεργιανίσουμε στις γραφικές γειτονιές της πόλης μας με προορισμό το  Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Καλαμπάκας για να απολαύσουμε όλοι μαζί το φεγγάρι και τη μουσική.

 

Δε θα χρειαστείτε πολλά, καλή διάθεση, ένα μπουκάλι νερό και ένα φακό.

 

Έναρξη περιπάτου: Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:30.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Θηλαστικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θηλαστικά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Πουλία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πτηνά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Μανιτάρια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μανιτάρια