ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΕΓΚAΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Στις 18:00 ξενάγηση των δημοσιογράφων

Αύριο στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

Πρόκειται για περίπου 50 έργα τω φοιτητών του εργαστηρίου, τα οποία πριν ένα μήνα περίπου φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, με εξαιρετική επιτυχία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας «είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, που ασφαλώς υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της περιοχής μας, γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τιμηθεί αναλόγως. Είναι μία πρωτοβουλία που σίγουρα παράγει προστιθέμενη αξία για την περιοχή, ενώ η παρουσία των έργων ανάμεσα στα εκθέματα ενός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας αποτελεί μία μεγάλη πρωτοτυπία, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι μία πρόκληση που πιστεύουμε ότι θα κριθεί θετικά από τους επισκέπτες.»

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης και συγκεκριμένα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους δημοσιογράφους, από τον επιμελητή της έκθεσης, Επίκουρο Καθηγητή της ΑΣΚΤ, κ. Μάρκο Γεωργιλάκη.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Καλαμπάκας.

Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί!

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Θηλαστικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θηλαστικά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Πουλία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πτηνά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Μανιτάρια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μανιτάρια