Βιβλίο – Μανιτάρια, οδηγός τσέπης μανιταροσυλέκτη του Γιώργου Κωνσταντινίδη

Μανιτάρια – Οδηγός τσέπης

Το βιβλίο “Μανιτάρια – Οδηγός τσέπης” του Γιώργου Κωνσταντινίδη περιέχει μια πλήρη περιγραφή από 240 είδη μανιταριών της Ελληνικής φύσης. Το μικρό μέγεθός του, οι πληροφορίες που δίνονται αλλά και οι έγχρωμες φωτογραφίες κάνουν αυτό το βιβλίο έναν πολύτιμο οδηγό τσέπης για τους λάτρεις των μανιταριών.

 10.00

Σε απόθεμα

Product Description

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Κνίδη Γρεβενών. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στα Γρεβενά και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην Ελλάδα όσον αφορά τα μανιτάρια στην Ελλάδα ταυτοποιώντας έναν μεγάλο αριθμό μανιταριών.

 

Στο βιβλίο γίνεται μια πλήρης περιγραφή και φωτογραφικό υλικό από 240 είδη μανιταριών, εκ των οποίων τα 12 είδη παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία του συγγραφέα. Γίνεται σύγκριση με παραπλήσια είδη. Παρέχονται πληροφορίες σχετικά με συνώνυμα, λαϊκές ονομασίες, οικολογία, περίοδος καρποφορίας, μορφολογία, μυρωδιά, γεύση, εδωδιμότητα, θεραπευτικές ιδιότητες από το κάθε μανιτάρι. Περιλαμβάνει 288 έγχρωμες σελίδες με λεπτό, πλαστικοποιημένο εξώφυλλο.

 

σελίδες:285

Additional Information

Βάρος 200 g
Διαστάσεις 13 × 9 × 1.4 cm