Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Μανιταροδράσεις


Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Μουσείου σχετικά με τα μανιτάρια, σας προτείνουμε συγκεκριμένες δραστηριότητες, που σας φέρνουν μέσα στη φύση και δίπλα στο μαγευτικό και σχετικά άγνωστο περιβάλλον των μανιταριών.

 

Σε μικρή απόσταση από το Μουσείο και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να αναζητήσετε, να καταγράψετε, να φωτογραφίσετε, να μαζέψετε, να μαγειρέψετε και τελικά να γευτείτε, αυτό το προϊόν που η φύση έχει χαρίσει απλόχερα στα ελληνικά βουνά και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η αναζήτηση και το μάζεμα των μανιταριών γίνεται σε παραπλήσια δάση και λιβάδια, με την παρουσία έμπειρων οδηγών και μανιταροσυλλεκτών, γεγονός που διασφαλίζει μια εξαιρετική εμπειρία.

Μαθήματα μαγειρικής, αλλά και γευστικές εμπειρίες, μπορείτε να απολάυσετε είτε στο βουνό, είτε σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο, με θέα τα Μετέωρα και μέσα σε καταπράσινο περιβάλλον.

Επίσης, διοργανώνουμε σεμινάρια και συζητήσεις μανιταρογνωσίας, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες αποκτούν βασικές γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες, προκειμένου να γνωρίσουν σε βάθος τους ξεχωριστούς αυτούς κατοίκους των ελληνικών βουνών.

Τέλος, μπορείτε στο Μουσείο μας, με την καθοδήγηση ειδικών, να κατασκευάσετε τα δικά σας γλυπτά-μανιτάρια, τα οποία μπορείτε να πάρετε μαζί σας, ως ενθύμιο της επαφής σας με το θαυμαστό αυτό κόσμο.


Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες και προκειμένου να οργανώσουμε τις δραστηριότητές σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.: 2432024959 ή στο email: info@meteoramuseum.gr

Οργανώστε τη δική σας Εκδήλωση στο Μουσείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ