Κυνήγι Τρούφας


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στα πλαίσια της προσπάθειάς του για τη δημιουργία εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, που αναδεικνύουν το φυσικό μας πλούτο, διοργανώνει “Κυνήγι Τρούφας”.

 

Εξειδικευμένα τρουφόσκυλα με τον εκπαιδευτή τους, επιδίδονται στην εύρεση του μοναδικού αυτού καρπού της ελληνικής φύσης. Το θέαμα που προσφέρουν είναι ανεπανάληπτο και οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να το απολαύσουν.

 

Ταυτόχρονα, ενημερώνονται για το εκλεκτό αυτό έδεσμα, τα είδη και τις χρήσεις του, προκειμένου να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για αυτό το “διαμάντι” που “κρύβεται” μέσα στη γη.

 

Η απόλαυση όμως δε σταματά εδώ! Συνεχίζεται, αφού οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν επιτόπου τους καρπούς των κόπων τους, με μια εξαιρετική τρουφομακαρονάδα, που φτιάχνεται εκεί από εκλεκτούς σεφ, σε ένα πραγματικά ιδιαίτερο και εντυπωσιακό μαγειρικό σκεύος, που μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα της ανάγκες πενήντα (!) ατόμων.

 

Μετά το τέλος του κυνηγιού ακολουθεί επιστροφή στο Μουσείο. Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Ζωολογικό τμήμα το Μουσείου, αλλά και στο μοναδικό Μουσείο Μανιταριών. Μετά την ξενάγηση, η απόλαυση συνεχίζεται με τη γευστική δοκιμή 5-6 ειδών μανιταριών, αλλά και γλυκού από μανιτάρι, η οποία συνοδεύεται από ένα ποτήρι τοπικού κρασιού.

 

Αναμφίβολα είναι μία εμπειρία που θα επιθυμούσαν πολλοί να ζήσουν. Η ευκαιρία υπάρχει!… Καλή απόλαυση!

 

 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι:

10.00: Αναχώρηση από το Μουσείο

10.30: Έναρξη κυνηγιού

11.15: Μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος

12.15: Τέλος κυνηγιού

12.45: Επίσκεψη στο Μουσείο, ξενάγηση

13.15: Γευστική δοκιμή μανιταριών

13.30: Τέλος προγράμματος

 
Περισσότερες λεπτομέρειες για το κυνήγι τρούφας του Μουσείου μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.trufflehunting.net/ 

 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Μουσείου, 2432024959, ή στα email: info@meteoramuseum.gr και info@trufflehunting.net

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: meteoramuseum.gr/εκθέσεις-εκδηλώσεις/κυνήγι-τρούφας/συμμετοχή-στο-κυνήγι-τρούφας

Θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας τουλάχιστον δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση του κυνηγιού.

 


Πληροφορίες

Υπεύθυνη: Κα Ελευθερία Παπακώστα

Τηλ: 24320-24959
e-mail: info@meteoramuseum.gr

Δηλώστε συμμετοχή στο Κυνήγι Τρούφας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ