Φακόχοιρος

Ο φακόχοιρος (Phacochoerus africanus) είναι ένα είδος αγριόχοιρου που ζει στα λιβάδια, την σαβάνα και τα αραιά δάση της υπο-σαχάριας Αφρικής.
Το μήκος του φακόχοιρου κυμαίνεται μεταξύ 90 με 150 cm, το ύψος του στα 63 με 85 cm και το βάρος του στα 45 με 150 kg.
Τρέφεται από ποικιλία τροφών όπως αγρωστώδη, ρίζες, μούρα και άλλους καρπούς, φλοιούς δέντρων, μανιτάρια, έντομα, αυγά πουλιών και νεκρά ζώα.

Γνωρίστε τα θηλαστικά μας

Αρκτική αλεπού


Ευρωπαϊκή βίδρα


Αγκούτι