Πετροκούναβο

Το πετροκούναβο (Martes foina) ζει στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και της κεντρικής Ασίας.
Είναι ένα είδος που μπορεί να προσαρμοστεί σε πολύ διαφορετικούς βιότοπους, τόσο σε ανοικτές περιοχές όσο και σε δάση. Συνήθως είναι ενεργό το σούρουπο και τη νύχτα.
To πετροκούναβο τρέφεται με μεγάλη ποικιλία τροφών όπως τρωκτικά, μικρά πουλιά αλλά και μεγάλες ποσότητες καρπών όπως κεράσια, μήλα και αχλάδια. Σπάνια επιτίθεται σε πουλερικά.
Στην Ελλάδα συναντάται τόσο σε ηπειρωτικές περιοχές όσο και σε νησιά.

Γνωρίστε τα θηλαστικά μας

Καναδέζικος Λύγκας


Ασβός με λευκοπάθεια


Τραγέλαφος