Μορχέλλα

Η Μορχέλλα η Εξέχουσα είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι που καρποφορεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο σε δάση και χερσότοπους. Αποκαλείται αλλιώς και το μανιτάρι «της καταστροφής», αφού φύεται συνήθως μετά από μεγάλες βροχοπτώσεις ή σε καμένες περιοχές. Η Μορχέλλες εσωτερικά είναι κούφιες, ανήκουν στους Ασκομύκητες, στην κατηγορία που περιλαμβάνει και τις διάσημες Τρούφες. Αποτελούν και αυτές μία ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία και θεωρούνται ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της Γαλλικής κουζίνας.

 

Στο Μανιταροδάσος του Μουσείου Μανιταριών έχει τοποθετηθεί ανάμεσα από τα κωνοφόρα έλατα και πεύκα, έτσι όπως ευδοκιμεί στη φύση. Για την απεικόνιση του Μανιταριού, χρησιμοποιήθηκε κερί.

Γνωρίστε τα μανιτάρια μας

Λακτάριος ο σολομόχρωμος


Πολύπορος ο λεπιδωτός


Φομίτοψη η πευκόβια