Κόνδορας των Άνδεων-Σχεδόν απειλούμενο (Διεθνώς)

Ο Κόνδορας των Άνδεων (Vultur gryphus) συναντάται στην οροσειρά των Άνδεων και στις γειτονικές ακτές του Ειρηνικού της Νοτίου Αμερικής.
Προτιμάει τα ανοιχτά λιβάδια και αλπικές περιοχές μέχρι τα 5.000 μ.
Ο αρσενικός κόνδορας έχει μια χαρακτηριστική σκούρα κόκκινη προεξοχή στο μέτωπο του κεφαλιού.
Ο θηλυκός κόνδορας γεννάει 1 με 2 αυγά.
Ο κόνδορας έχει ένα σημαντικό ρόλο στην παράδοση και μυθολογία των περιοχών των Άνδεων και αποτελεί εθνικό σύμβολο για την Αργεντινή, Βολιβία, Χιλή, Κολομβία, Ισημερινό και Περού.
 

Αποτελεί σχεδόν απειλούμενο διεθνώς είδος και οι πληθυσμοί του κινδυνεύουν κυρίως από τον άνθρωπο.

Γνωρίστε τα πτηνά μας

Λευκοκέφαλος θαλασσαετός


Χρυσαετός


Χιονόγλαυκα