Καναδέζικος Λύγκας

Ο καναδέζικος Λύγκας (Lynx canadensis) είναι αιλουροειδές που ζει στην Βόρεια Αμερική, και διπλάσιος από την κοινή γάτα, διαβιώνει στις δασώδεις περιοχές του Καναδά αλλά και στη χιονισμένη Αλάσκα.
Έχει μέγεθος 80-106 cm και βάρος 8-11 kg και τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με λαγούς, αλλά και με πτηνά και μικρά θηλαστικά.
Μοιάζει πολύ με τον ευρασιατικό λύγκα αλλά είναι μικρότερος και έχει διαφορετικό χρωματισμό.
Το τρίχωμα του καναδέζικου λύγκα είναι σκούρο γκρι σε αντίθεση με τον Ευρασιατικό συγγενή του, που απαντάται με κιτρινοκόκκινη ή κοκκινοκαφέ γούνα.
Ο Λύγκας κινείται αθόρυβα και με μυστικότητα μέσα στη φύση και είναι αρκετά δύσκολο να τον εντοπίσεις. Είναι κυρίως νυκτόβιο αρπακτικό αλλά είναι ενεργός καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

 

Οικολογία: Ο Καναδέζικος λύγκας φαίνεται να μην απειλείται πληθυσμιακά, ωστόσο θηρεύεται από τον άνθρωπο για την ιδιαίτερης ομορφιάς γούνα του.

Γνωρίστε τα θηλαστικά μας

Πετροκούναβο


Ευρωπαϊκή βίδρα


Γκρίζος λύκος