Μεγάλη επιτυχία είχαν τα εγκαίνια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών στην Καλαμπάκα

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Μαϊου τα εγκαίνια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

 

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ ο ενθουσιασμός του απο την εικόνα και τα εκθέματα του Μουσείου ήταν έκδηλος κάθε στιγμή.

 

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Περιφεριάρχης Θεσσαλίας κ.Αγοραστός, ο οποίος εξέφρασε την δημόσια έκπληξη του, αφού δεν περίμενε,όπως μας είπε ”να δει ένα τέτοιας ποιότητας Μουσείο,το οποίο υπερβαίνει όχι μόνον τα όρια της Θεσσαλίας, αλλά και της Ελλάδας.

 

Είναι ένα έργο τέχνης, που ομοιό του δεν υπάρχει πουθενά, γεγονός που παράγει προστιθέμενη αξία για την περιοχή και δημιουργεί προϋποθέσεις για τη αύξηση των διανυκτερεύσεων στη Καλαμπάκα.Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται απο εμάς.Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές του”,κατέληξε ο κ.Αγοραστός.

 

Ο Δήμαρχος κ.Σινάνης, αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολη του Μουσείου στην ανάπτυξη της περιοχής,στάθηκε ιδιαίτερα στην ποιότητα και τον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων.”Εiναι όλα φανταστικά. Είναι ένα κόσμημα της πόλης μας και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.”

 

Τέλος, ο διευθυντής του Μουσείου κ.Πάλλας, αφού καλοσώρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε προκειμένου να στηθεί το Μουσείο και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

 

Στάθηκε ιδιαίτερα, στους υπεύθυνους σχεδιασμού και υλοποίησης του έργου αυτού: την Γιάννα και Λίλιαν Πασσιά,ενώ ευχαρίστησε και τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, χωρίς την συμβολή του οποίου, όπως είπε ”ήταν αδύνατη η δημιουργία του Μουσείου Μανιταριών.” Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν βουλευτές,δήμαρχοι,καθώς και όλες οι τοπικές αρχές.

 

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Θηλαστικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θηλαστικά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Πουλία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πτηνά

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ

Ανακαλύψτε Tα Μανιτάρια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μανιτάρια