Αρκτική αλεπού

Η αρκτική αλεπού (Vulpes lagopus) είναι ένα είδος αλεπούς που περιορίζεται στην Αρκτική και στην βόρεια τούνδρα των βόρειων περιοχών της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.
Το μήκος της φτάνει τα 110 cm ενώ το βάρος της κυμαίνεται μεταξύ 3 και 9,4 kg.
Η αρκτική αρκούδα διαθέτει ειδικές προσαρμογές για την επιβίωση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπως παχιά γούνα, και κοντά άκρα.
Είναι ένα μονογαμικό είδος και γεννάει πέντε έως οκτώ μικρά που τα προστατεύει σε λαγούμια.
Τρέφεται από μικρά τρωκτικά, λαγούς, πουλιά, αυγά και νεκρά ζώα.

 

Στο Μουσείο μας η αρκτική αλεπού υπάρχει σε δύο μορφές, τη λευκή και την μπλε.

Γνωρίστε τα θηλαστικά μας

Ζαρκάδι


Αγριόχοιρος


Ευρωπαϊκός κάστορας