Αγκούτι

Το αγκούτι (Dasyprocta leporina) είναι ένα τρωκτικό που ζει στην βορειοανατολική Νότια Αμερική, κυρίως στην Βενεζουέλα, τη Γουιάνα, τη Βραζιλία, και σε μερικά νησιά της Καραϊβικής. Το συναντάμε σε δασωμένες περιοχές, σε βροχερά δάση, σε σαβάνες και σε καλλιέργειες.
Το μήκος του αγκούτι κυμαίνεται στα 44 με 76 cm και το βάρος του στα 2,4 με 6 κιλά.
Τρέφεται με καρπούς, φύλλα και ρίζες.

 

Το αγκούτι δεν έχει ξεχωριστή περίοδο αναπαραγωγής, ζευγαρώνει μία με δύο φορές και αποκτά 1 έως 3 μικρά. Έχει παρατηρηθεί ότι σε συνθήκες αιχμαλωσίας μπορεί να ζήσει μέχρι και 15 με 20 χρόνια.

Γνωρίστε τα θηλαστικά μας

Ασβός με λευκοπάθεια


Πετροκούναβο


Τραγέλαφος