Άνουρος Αετός

Ο μεσαίου μεγέθους Άνουρος αετός (terathopius ecaudatus) είναι ένα ενδημικό αρπακτικό που ζει κυρίως στην Αφρική και συναντάται σε ανοιχτές σαβάνες και λιβάδια της υποσαχάριας Αφρικής και περιοχές της νότιας Αραβίας.
Το μήκος του κυμαίνεται στα 55-70 cm, το άνοιγμα φτερών στα 170-186 cm και το βάρος του 2-2,6 kg.
Η ουρά του είναι τόσο κοντή που όταν πετάει το πόδια προεξέχουν.
Τρέφεται με θηλαστικά, πουλιά, ερπετά, ψοφίμια και έντομα και σποραδικά με αυγά άλλων πουλιών και καβούρια.
Ο άνουρος αετός ζευγαρώνει δια βίου και γεννά 1 αυγό.

 

Απειλές: Ο Άνουρος αετός κατατάσσεται στα σχεδόν απειλούμενα (Διεθνώς) είδη. Απειλείται από την υποβάθμιση των βιοτόπων του, τα φυτοφάρμακα, τη λαθροθηρία.

Γνωρίστε τα πτηνά μας

Κόνδορας των Άνδεων-Σχεδόν απειλούμενο (Διεθνώς)


Αγριόκουρκος


Κοινή Γερακίνα